Sunday, December 30, 2012

I.T.F. - Φόρμες

Τουλ (TUL)
Είναι κινήσεις επίθεσης και άμυνας, για έναν ή περισσότερους αντίπαλους, σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Μέσα από τις φόρμες αναπτύσσεται η δύναμη, η ισορροπία, η τεχνική, η σωστή αναπνοή και ακρίβεια.

Chon-Ji: (Κίτρινη ζώνη, 19 Κινήσεις) Μεταφράζεται ως Ουρανός και Γη αλλά ερμηνεύεται ως η δημιουργία του κόσμου ή η αρχή της ιστορίας του ανθρώπου οπότε και είναι η TUL του αρχάριου. Αποτελείται από δύο όμοια μέρη, το ένα αντιπροσωπεύει τον Ουρανό και το άλλο τη Γη.

Dan-Gun: (Μισή πράσινη, 21 Κινήσεις)Ονομάστηκε από τον Άγιο Dan Gun, τον θρυλικό ιδρυτή της Κορέας το 2333 π.Χ.

Do-San: (Πράσινη, 24 Κινήσεις)Είναι το φευδώνυμο του πατριώτη Ahn Chang-Ho (1876 - 1938). Οι κινήσεις αντιπροσωπεύουν τη ζωή του που την αφιέρωσε στην εκπαίδευση και την ανεξαρτησία της Κορέας.

Won-Hyo: (Μισή μπλε, 28 Κινήσεις) O Won Hyo ήταν ο μοναχός που έφερε το Βουδισμό στη δυναστεία των Silla το 686 μ.Χ.

Yul-Gok: (Μπλε, 38 Κινήσεις) Yul-Gok είναι το ψευδώνυμο του μεγάλου φιλόσοφου και λόγιου Yi I (1536-1584) γνωστός και ως ο "Κομφούκιος της Κορέας". Οι 38 κινήσεις συμβολίζουν τη τοποθεσία γέννησης του και το διάγραμμα αντιπροσωπεύει το "λόγιος".

Joong-Gun: (Μισή κόκκινη, 32 Κινήσεις) Ονομάστηκε από τον πατριώτη Ahn Joon-Gun που δολοφόνησε τον Hiro Bumi Ito, τον πρώτο Γιαπωνέζο κυβερνήτη της Κορέας, γνωστό και για το ρόλο που έπαιξε στη συγχώνευση Κορέας-Ιαπωνίας. Οι 32 κινήσεις συμβολίζουν τα χρόνια της ζωής του όταν εκτελέστηκε στη φυλακή Lui-Shung το 1910.

Toi-Gye: (Κόκκινη, 32 Κινήσεις) Toi-Gye είναι το ψευδώνυμο του αξιοσημείωτου λόγιου Yi Hwang (16ος αιώνας) όπου ήταν η αρχή του νέο-κομφουκισμού. Οι 37 κινήσεις αναφέρονται στη γενέτειρά του στις 37 μοίρες γεωγραφικό πλάτος, το διάγραμμα σημαίνει "λόγιος".

Hwa-Rang: (Μισή Μαύρη, 29 Κινήσεις) Πήρε το όνομα της από την ομάδα νεολαίας Hwa Rang που προέρχονταν από την Δυναστεία Silla στις αρχές του 7ου αιώνα. Η ομάδα τελικά έγινε η πραγματική κινητήρια δύναμη για την ενοποίηση των τριών βασιλείων της Κορέας. Οι 29 κινήσεις αναφέρονται στην 29η Μεραρχία Πεζικού, όπου εξελίχθηκε το Taekwondo στην ωριμότητα.

Choong-Moo: (Μαύρη, 30 Κινήσεις) Choong-Moo ήταν το όνομα που δόθηκε στον μεγάλο Ναύαρχο Yi Soon-Sin της Δυναστείας Yι. Έχει τη φήμη ότι είχε εφεύρει το πρώτο θωρακισμένο θωρηκτό (Kobukson) στο 1592, το οποίο είναι ο πρόδρομος του σημερινού υποβρυχίου. Η TUL ολοκληρώνεται με μια αριστερή επίθεση, για να συμβολίσει το θλιβερό θάνατο του.

Kwang-Gae: Πήρε το όνομα από τον διάσημο KWANG-MONG-CHU, βασιλιά της Δυναστείας KOGURYO.

Po-Eun: Ήταν το ψευδώνυμο του ποιητή CHANG-MONG-CHU.

Ge-Baek: Πήρε το όνομα από το μεγάλο στρατηγό της Δυναστείας των BAEK.

Eui-Am: Είναι το ψευδώνυμο του SON-BYONG HI, αρχηγού της ανεξαρτησίας της Κορέας. Οι 45 κινήσεις της αναφέρονται στην ηλικία του, όταν άλλαξε το όνομά του από DONG-HAK σε CHONDO KYO.

Choong-Jang: Είναι το ψευδώνυμο του στρατηγού KIM DUK RYANG, που έζησε στη Δυναστεία του 14ου αιώνα.

Juche: Αναφέρεται στην φιλοσοφική θεωρία ότι ο άνθρωπος είναι αφέντης των πάντων και της μοίρας του.

Sam-Il: Συμβολίζει την ανεξαρτησία της Κορέας που άρχισε την 1η Μαρτίου του 1919.

Yoo Sin: Πήρε το όνομα από τον στρατηγό KIM YOO-SIN.

Choi-Yong: Πήρε το όνομά της από τον στρατηγό CHOI-YONG.

Yon Gae: Πήρε το όνομά της από τον δημοφιλή στρατηγό της Δυναστείας KOGYRGO.

Ul Ji: Πήρε το όνoμα από τον στρατηγό UL-JI MOON DOK, που υπερασπίστηκε επιτυχώς την Κορέα στην επίθεση των στρατιωτών του TANG’S.

Moon-Moo: Τιμά τον 30ο βασιλιά της Δυναστείας του ΣΙΛΑ.

So-San: Είναι το ψευδώνυμο ενός μεγάλου καλόγερου, του CHOI-HYOMG-UNG. Οι 72 κινήσεις της φόρμας συμβολίζουν την ηλικία του.

Se-Jong: Πήρε το όνομα από έναν μεγάλο βασιλιά της, τον SE-JONG που εφήυρε το κορεάτικο αλφαβητάριο το 1443.

Tong-Il: Μαρτυρεί τη σύσταση της ενοποίησης της Κορέας η οποία χρονολογείται το 1945. Συμβολίζει μια ομογενή φυλή.

No comments:

Post a Comment